Chrumkavý vegánsky rezeň
Rezne deluxe.
Z dvakrát zamrazeného tofu.
Jemná štruktúra tofu sa v mrazničke zmení na mäsitú. Tento rezeň sa dá ŽUŤ. Samotná príprava je odhliadnuc od čakania na zmrazenie a rozmrazenie úplne rovnaká ako pri klasických rezňoch.
Keď som ho ochutnala, skoro som odpadla.
Potrebujeme:
- 400 g bieleho tofu (pokiaľ si viete kúpiť gastro balenie tofu, z neho spravíte také pekné väčšie rezne, ale ak nie, postačí 2x klasické balenie)
- sójová omáčka/soľ
- čierne korenie
- + na trojobal:
- 2 kopcovité PL hladkej múky
- 50 g hladkej múky + 120 ml vody + 1/2 ČL soli
- 80 g strúhanky
Postup:
Tofu si nakrájame na plátky hrubé 1 cm. Môžeme vytvoriť aj nedokonalé tvary odkrojením z hrán. Zvyšky tofu môžeme hodiť trebárs do stir-fry.
Nevytláčame z nich vodu. Dáme ich do mrazničky, kým nie sú úplne tvrdé. Ja som ich tam nechala cez noc. Na druhý deň tofu necháme na izbovej teplote rozmraziť. Zaberie to asi 2 hodiny, závisí to od teploty čo doma máte. Potom tofu odložíme znova na pár hodín do mrazničky. Keď ho vytiahneme, necháme ho znova rozmraziť a jemne z neho vytlačíme najlepšie látkovou utierkou vodu. Plátky tofu z oboch strán potrieme sójovou omáčkou alebo osolíme, a okoreníme.
Pripravíme si do troch tanierov ingrediencie na trojobal podľa troch bodov v surovinách. Obaľujeme – múka, cestíčko, strúhanka. Do cestíčka môžete kľudne pridať aj iné koreniny ako napríklad mletú sladkú papriku či sušený cesnak. Obalené rezne vyprážame na rozpálenej vrstve oleja, kým nie sú z oboch strán zlatisté.
My sme ich dnes mali na obed s petržlenovými zemiakmi, ale ak si chcete pripomenúť slovenský výletový snack, tak šup s rezňom medzi krajce chleba s horčicou.