Kari s pečenou zeleninou
Mrkva, petržlen a sladký zemiak premiešané s korením garam masala a upečené dozlatista v rúre preliate kokosovým mliekom. K tomu ryža, na vrch opražené kešu oriešky a koriander. Mňam. Ak vám to znie tak dobre ako mne, takto si toto skvelé voňavé jedlo pripravíte.
Potrebujeme:
- 600 g koreňovej zeleniny (u mňa mix mrkvy, petržlenu a batátov)
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL garam masala
- 1 plechovka kokosového mlieka (400 ml)
- 1 ČL kurkumy
- 1 PL citrónovej šťavy
- soľ, čierne korenie
Postup:
Rúru si dáme vyhriať na 200 stupňov. Zeleninu si očistíme, nakrájame a zmiešame s olivovým olejom a garam masala, soľou a čiernym korením. Pečieme 30-35 minút. Je hotová keď je mäkká a zároveň chytila trocha farby. Do panvice vylejeme kokosové mlieko, pridáme upečenú zeleninu, kurkumu, citrónovú šťavu a povaríme 5 minút. Podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie.
Odporúčam podávať s nasucho opraženými kešu orieškami. Praženie vytiahne ich sladkosť a k takýmto jedlám sa super hodia.
Jedlo je vďaka koreňovej zelenine dostatočne výrazné a preto ho pripravujem bez cibule, cesnaku či zázvoru, no môžete tieto ingrediencie kľudne pridať.