Kinder bueno krém
Lieskové orechy, biela čokoláda a trocha mlieka. Z týchto ingrediencií vytvoríte krém presne ako ten, ktorým sú plnené kinder bueno oblátky.
Potrebujeme:
200 g lieskových orechov
80 g vegan bielej čokolády
rastlinné mlieko podľa potreby
štipku soli
Postup:
Lieskové orechy dáme piecť do rúry na 200 stupňov. Postačí 10 minút. Po miernom vychladnutí ich zabalíme do utierky a šúchaním z nich odstránime šupku. Bielu čokoládu roztopíme s 2 lyžicami rastlinného mlieka. Do food processora nasypeme oriešky, pridáme bielu čokoládu a 4-5 PL mlieka.
Ak máte výkonný food processor, viac mlieka nebudete potrebovať a ingrediencie rozmixujete na hladký krém. Ak treba mixéru pomôcť, pridajte viac mlieka. Vždy iba po troške. Keď ste spokojní s konzistenciou krému, pridajte štipku soli a ak chcete, trocha javorového sirupu.
Super na palacinky, do raňajkovej kaše ale aj ako krém na tortu.