Domáci trdelník
Zo všetkých stánkových dobrôt na celom svete mám najradšej trdelník. Vegánsky sa však nedá zohnať (aspoň o tom neviem) a preto som vytvorila tento jednoduchý recept, aby sme si ho mohli upiecť cruelty-free a doma. Je to jednoduchšie, než sa zdá. Potrebujeme: ...
Trhací cesnakový chlieb
Milujem cesnak a domáce pečivo, takže tento chlebík je zosobnením mojich snov. Zvonka je chrumkavý a zvnútra jemný ako obláčik. Maslový, akurát slaný. Proste výborný. Musíte skúsiť. Potrebujeme: Cesto: 15 g čerstvého droždia190 ml nesladeného rastlinného...
Vegan slaninkové krekry
Slaninkové krekry (ktoré slaninu nevideli ani z lietadla, ako inak). Brutálne dobré. Potrebujeme: 180 g údeného tofu 180 g rastlinného masla typu Alsan180 g hladkej múky2 ČL mletej údenej papriky1 ČL soliPostup:Tofu z ktorého sme najprv dostali maximum vody...
Focaccia s rozmarínom
Focaccia je plochý taliansky chlebík, ktorý je nadýchaný, mäkučký a plný bubliniek. Nevyžaduje veľkú zručnosť, no treba si naň trocha počkať, lebo cesto pomaly fermentuje v chladničke. Ja som spravila focacciu s rozmarínom a soľou, ale bude super aj so sušenými či...
Vegan mazanec
Vegan mazanec nie je žiadna prplačka a zvládne ho každý. Jemné sladké cesto s hrozienkami v chrumkavom kabátiku. Netreba ani mlieko ani vajíčka, len základné rastlinné ingrediencie a trocha času. Potrebujeme: 250 ml rastlinného mlieka 20 g čerstvého droždia 500 g...
Zemiakový chlieb
Dnes sa s vami delím o recept na fantastický zemiakový chlebík, na ktorý netreba ani veľa času, ani bohvieaké skills. Je mäkkučký a super napríklad aj s púpavovým medom. Potrebujeme: 250 g zemiakov 300 ml vlažnej vody 1 PL cukru 1 PL octu 1 kocka čerstvého...