Batátovo-fazuľový guláš
Vegan guláš, no taký exotickejší. Zmes batátov a červenej fazule so špenátom v paradajkovej omáčke, prevoňaná mletým koriandrom, kurkumou, rascou a štipkou škorice. K tomu ryža a trocha limetkovej štavy a mňam. Dlho som premýšľala ako tento recept nazvať. V angličtine by to bola asi akási stew, ale toto je slovenský blog a mne sa toto jedlo podobá na taký guláš. Keby ho robili vegáni. V nejakej exotickej krajine.
Potrebujeme:
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 1 ČL mletého koriandru
- 1/2 ČL kurkumy
- po štipke sladkej papriky, drvenej rasce a škorice
- 1 väčší batát (cca 400 g)
- 1 konzervu červenej fazule (230 g fazule)
- 1 konzerva krájaných paradajok
- 400 ml vody/zeleninového vývaru
- 3 hrste čerstvého špenátu
soľ, chilli vločky, limetková šťava na dochutenie
Postup:
- Na oleji opražíme cibuľu, pridáme všetko korenie a necháme ho rozvoňať.
- Pridáme očistený batát nakrájaný na menšie kocky a chvíľu restujeme. Jemne osolíme, pridáme fazuľu a zalejeme krájanými paradajkami a vodou.
- Za občasného miešania varíme 25-30 minút.
- Ku koncu primiešame čerstvý špenát, dochutíme soľou, chilli vločkami a limetkovou štavou. Náš vegan guláš je hotový.