Vegan bublanina
Táto je jesenná – škoricová so slivkami a chrumkavou posýpkou. Mňam!
Potrebujeme:
(na menší plech cca 20×30):
250 g polohrubej múky
1 kypriaci prášok (12 g)
1/4 ČL jedlej sódy
100 g cukru
60 g oleja
200 ml rastlinného mlieka + 1 PL jablkového octu
50 ml vlažnej vody
1/2 PL mletej škorice
1 ČL kakaa
15-20 ks zrelých sliviek
na posýpku:
50 g masla (blok – Naturli, Flóra…)
60 g polohrubej múky
60 g práškového cukru
1 ČL mletej škorice pre škoricovú verziu
Postup:
Rúru si dáme vyhriať na 180 stupňov. Zmiešame si oddelene mokré a suché ingrediencie na koláč. Zmesi do seba zľahka zmiešame, kým nám nevznikne hladká hmota. Formu na pečenie vytrieme maslom a jemne posypeme múkou. Do pripravenej formy vlejeme cesto a na vrch poukladáme polovice umytých a vykostených sliviek. Prstami zmiešame ingrediencie na posýpku a posypeme ňou koláč.
Bublaninu pečieme 35 minút. Krájame až po miernom vychladnutí.