Vegánske perníčky
Jednoduché vegánske perníčky. Sú tak akurát mäkké a kvalitne korenisté. Krásne vám rozvoňajú domov. Ja ich mám najradšej s pohárom studeného mlieka.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
1/2 ČL sódy bikarbóny
2,5 ČL perníkového korenia
2 ČL kakaa
80 g práškového cukru
2 PL púpavového medu/agáve
70 g rastlinného tuku (Alsan, Smetol)
3 PL rastlinného mlieka
Postup:
Múku zmiešame so sódou, perníkovým korením, kakaom a práškovým cukrom. Pridáme mäkký tuk, púpavový med a rastlinné mlieko a spracujeme rukou hladké cesto, ktoré necháme v chladničke približne hodinku. Potom si cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme ho na hrúbku 3-4 mm. Rúru si dáme rozohriať na 170 stupňov. Vykrajujeme formičkou jednotlivé perníčky, ktoré podoberieme príborovým nožom a presunieme na plech. Pečieme 8-9 minút.
Hrúbka cesta a čas pečenia určuje mäkkosť/chrumkavosť perníčkov. Ak preferujete chrumkavejšie perníčky, kľudne ich nechajte v rúre o 2-3 minútky dlhšie.
Po vychladnutí ich môžete a nemusíte ozdobiť. Závisí to od toho ako veľmi to hejtujete, hah. Ak vás to vyslovene nebaví, iba ich pofŕkajte čokoládou, alebo ich nechajte čisté. Ja som na zdobenie použila biele tubičky od @droetker_sk , s ktorými sa super pracuje. Nech chutia ✨