Vegánsky perník v čokoláde
Plnený perník v čokoláde.
Taký ako kúpený. Ale nie. Oveľa lepší.
Potrebujeme:
280 g polohrubej múky
100 g práškového cukru
1 sáčok kypriaceho prášku (12 g)
2 ČL kakaa
3 ČL perníkového korenia
220 ml rastlinného mlieka
4 PL rastlinného oleja (slnečnicový, repkový)
+ džem, čokoláda
Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov. Zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, kakao a perníkové korenie. Pridáme mlieko a olej a vymiešame hladké, trocha hustejšie cesto.
Cesto rozotrieme po vymastenom a múkou vysypanom plechu v tenšej vrstve. Odporúčam tak o hrúbke 0,5 až 1 cm, pretože perník narastie a ešte sa bude lepiť jeden kúsok o druhý, tak aby sme nemuseli otvárať ústa ako keď jeme burger. Cesto môžete naozaj rozotrieť a nebude sa roztekať do strán, keďže je hustejšie. Ako ho tam dáte, takto narastie do výšky.
Pečieme 14-16 minút. Skúsime špajdľou, či je OK. Necháme vychladnúť. Cesto rozrežeme na obdĺžniky či kocky a napasujeme k sebe páriky, ktoré zlepíme džemom a obalíme v čokoláde.
Necháme plne stuhnúť, nie ako ja. Čokoládu som mala až za ušami.